söndag, februari 18, 2007

Ännu en countrykonsert i Österäng

Österäng är det lilla samhället i Götene kommuns norra del som fått en nytändning under de senaste åren med sjudande liv och för andra gången på ett halvår hölls nu en bejublad konsert med ännu ett countryband av rang.

Det var det nybildade blugrassbandet G2, som fått en spelning på helgens countrygala i Vara konserthus, som frågat om de inte skulle kunna få spela i Österängs bygdegård. Medlemmarna i bandet bor ganska långt från varandra och såg här en god möjlighet att få göra ett skönt genrep inför countrygalan i Vara.

Med tanke på ett 120-tal betalande åhörare skulle man lätt kunna tro att hela byns invånare kommit till bygdegården denna afton, men många var utsocknes och endast ditförda för bluegrassmusiken som värmde i mörkret. I inträdespriset ingick, förutom musikunderhållningen, också kaffe och smörgås och det smakade gott trots att många fick ståplats i lokalen.

G2 är ett gäng unga killar som har alla möjliga musikaliska referenser och de har nu spelat ihop under det senaste året. De har känt varandra tidigare men det var vid en lekfull jamsession på hösten -05 som de insåg att deras samverkan skulle kunna utvecklas till något bra, och idag ser vi resultatet av denna lyckoträff. Killen som skriver de flesta låtarna i bandet är gitarristen Christoffer Olsson, på kontrabas hittar vi Jimmy Sunnebrandt och Erik Igelström hanterar mandolinen med bravur. Tobias Strömberg har en låda på magen som kallas för dobro eller resonansgitarr och bandets västkustinslag gestaltas i Jens Koch som spelade med fingerplektrum mest hela kvällen på sin 5-strängade banjo.

Namnet G2 kommer från att dessa gossar nu är andra generationens bluegrassmusiker och de kommer med all säkerhet göra sitt namn vida känt. Countrygalan i Vara är ytterligare ett ypperligt tillfälle att få visa upp sig genom att spela tillsammans med bland andra Jim Lauderdale och Inger Nordström. G2 kommer att fortsätta spelandet under året med ett flertal utlandsresor inräknade i programmet, men även här i Sverige kommer vi kunna lyssna till dem på några av de countrygalor som hålls.

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Hej alla bluegrassdiggare!
Kan bara meddela att konserten i Vara konserthus också var en riktig höjdare. Det inledande gänget G2 lade ribban på 2 meter och övriga medverkande klarade bara 1.90 med undantag av Jim som verkar klara vilka höjder som helst. Men så har han också rutin så det knakar.
/Göran

18 februari, 2007 22:51  

Skicka en kommentar

<< Home