söndag, juli 27, 2008

Texas trip - Day 6

Pa lordagen den 26 juli hade vi planerat en tripp till Fort Worth Stockyards, ett historiskt omrade med vasterntema, ungefar som pa High Chaparall i Smaland fast storre, sa klart... Lennart och Lisa hade kopt biljetter for att aka med ett gammalt anglok som gick fran Gapevine, som ar grannby med Trophy Club, till Stockyards i Fort Worth, en natt tripp pa 1,5 timma... Vi gjorde forst ett stopp i Grapevine och kakade brunch pa en krog i narheten.

Vagnarna holl gammal stil och det var ett trevligt satt att ta sig fram pa, om det inte vore for varmen, som gick val over 100 grader fahrenheit. Nar vi nastan var framme vid den gamla tagstationen pa Stockyards sa blev vi sa klart overfallna av bovar och banditer... Men som tur var klarade vi oss helskinnade fran det "overraskande" overfallet. Inne pa Stockyards svalkade vi oss med en Bud Light och gick sedan genom den gamla vasternstaden och tittade pa alla gamla hus och snubbar som forsokte tjana pengar pa turisterna genom att lata folk sitta pa fastbundna longhorns och flackiga hastar.

Pa vagen hem kanndes det som att det var annu varmare och vi fick ordentlig trasmak pa de trabankar vi satt pa, men detta kommer vara ett minne for livet... Vi hade ocksa planerat in att ga pa rodeo i Fort Worth men vi kom hem sa sent att vi inte hann med det denna gang, men det kan vara bra att spara nagot till nasta besok... Vi avslutade istallet kvallen med att kopa pizza pa Joe's Pizza i Southlake, som vi tog med oss hem, och den var riktigt god, med en kall bira till...